Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak to začalo

Protože v roce 2013 ve Frýdlantu skončila Liga neregistrovaných, tak se v roce 2015 v hlavách pár nejmenovaných hokejových nadšenců (byli 2, říkejme jim třeba Petr a Pavel) zrodil nápad nastartovat soutěž novou. Model soutěže se zcela změnil,nově jsou 4 týmy a celé se to hraje formou čtyř turnajů, ze kterých se výsledky sčítají do konečné tabulky. Něco podobného se v Evropě už hraje ale nemá to takovou úroveň.

Zakládající Týmy soutěže jsou:    HC PANDA

                                                              HC RAKEŤÁCI

                                                              HC PANTEŘI

                                                              HC OLD BOYS

O pár stručných vět jsme poprosili autory celé tour.

Petr: Tak určitě, chtěli jsme, aby ten pocit hrát HOKEJ NA ÚROVNI O SKVĚLÉ  MEDAJLE dostali i hráči, kteří umějí bruslit spíš teoreticky, ale o to víc je ta hra baví. Mottem celé soutěže by mělo být NENÍ DŮLEŽITÉ VYHRÁT, ALE SEJÍT SE A UŽÍT SI TO.

Pavel:

Zastřešením zimního stadionu ve Frýdlantě se splnil velký sen spoustě hokejových nadšenců. Hokejová sezóna se nám "pěkně" natáhla a tím pádem zesílily hlasy zahrát si opět ,,pořádný hokej" na opravdu amatérské úrovni. Různých hokejových part je přece ve Frýdlantě dost. A tak se po sobotních hokejových bitvách mezi Pandou a Raketami rodí (samozřejmě u piva) první náznaky podoby budoucí soutěže.

Z různých nápadů nám vychází jako nejlepší ten, že odehrajeme zápasy turnajově. ,,Trochu" jsme se inspirovali velkým hokejem, a tak vzniká turnaj silné čtyřky.

A když Petr  vymýšlí opravdu originální název " Frýdlant hockey tour "   můžeme začít !!!